De ce mă preocupă demența Alzheimer?

  În martie 2018 am participat la al 7-lea Congres Internaţional de Nutriţie Vegetariană (ICVN-7) din Loma Linda, California. 

  Vestea formidabilă pe care am adus-o este de-a dreptul incredibilă: boala Alzheimer este o boală de stil de viață și poate fi VINDECATĂ prin corectarea stilului de viață! Știu că pare imposibil. Tocmai de aceea am plecat la Loma Linda.

  Am vrut să-l contactez pe doctorul în nutriție Wes Youngberg, renumit pentru vindecarea diabetului zaharat tip 2 (a scris “Diabetes Undone “și un program pe acest subiect).

  Ținta mea, pe lângă participarea la congres, era să verific dacă dr Dale Bredesen care a scris “The End of Alzheimer‘s “- tradusă de curând și în limba română sub titlul de” Sfârșitul Alzheimerului” în Editură Lifestyle, nu este un… impostor.

Am descoperit, dimpotrivă, că dr. Youngberg este un colaborator al profesorului de neurologie la UCLA și director al Laboratoarelor Easton de cercetare a bolilor neurodegenerative, Dale Bredesen. Acesta din urmă are mai mulți nutriționiști și medici răspândiți în SUA, care aplică protocolul RECODE, pus la punct de profesorul Bredesen în 35 ani de cercetare. Bredesen are peste 700 cazuri vindecate.

În cartea lui Bredesen pot fi găsiți și parametrii biochimici sau valorile unor vitamine, hormoni și minerale cu limitele optime necesare pentru a preveni riscul sau pentru a obține reversia demenței Alzheimer.

Ca o confirmare a faptului că această boală umilitoare poate fi cucerită, a survenit încă un fapt: La Universitatea de Medicină și Spitalul Universitar Adventist Loma Linda, renumit pentru primul accelerator de protoni pentru tratarea cancerului (pe care l-am vizitat în 1990) și pentru transplantul unei inimi de babuin la un copil – cazul celebru Baby Fae, gazda congresului de nutriție, au fost prezenți și o echipă de 2 neurologi (soț și soție) care lucrează la Centrul Medical al acestei universități: Dean și Ayesha Sherzai, autorii cărții “The Alzheimer‘s Solution” (care a fost publicată tot în 2017, ca și cartea doctorului Dale E Bredesen: “The End of Alzheimer’s))

  Ambele cărți pot fi descărcate instantaneu de pe Amazon în format kindle sau pot fi comandate în format de carte, în limba engleză, dar cartea lui Bredesen este acum disponibilă și în limba română, așa cum am scris mai sus.

Eu am început o serie de emisiuni la Speranța TV pe acest subiect, emisiuni care pot fi urmărite din arhiva Speranța TV, dacă dați o căutare pe Google scriind” ABC-ul Sănătății Arhivă”.

Doctor Dinu Constantin _ Dr Wes Youngberg

În poza alăturată sunt la centrul sportiv Dryson Center, pe malul bazinului de înot împreună cu dr Wes Youngberg. Pentru cei care doresc să urmărească cele 3 prezentări excepționale ale dr-lui Youngberg despre Strategiile de prevenire și reversie (vindecare) a bolii Alzheimer, puteți vedea videoclipurile de mai jos.