Boala Alzheimer (BA) în statistici

Alzheimer 3 – Boala Alzheimer in statistici

  1. În ultimii 10 ani, incidența BA a crescut cu 87%.

În următorii 10 ani, cifrele sunt și mai sumbre: 10 la sută din populația de peste 65 de ani va face o formă de dementa (uitare) si 50% din cei de peste 85 ani vor face BA.

Boala Alzheimer in statistici | Intr-o prezentare despre această boală, doctorul spunea: uitați-vă acum unul la celălalt, în perechi de câte doi și imaginați vă că unul din cei doi va face boala Alzheimer. El a adăugat: știu că fiecare v-ați gândit că nu veți fi dumneavoastră acela, ci celălalt. Posibil. Dar în cazul acesta, dumneavoastră veți îngriji de celălalt pentru că jumătate vor face boala, iar cealaltă jumătate va îngriji pe cel bolnav. Vestea nu este bună deloc nici pentru îngrijitor.

2. Tovarăși de viață sau îngrijitorii principali ai bolnavilor de demența Alzheimer au o șansă de 600 % mai mare să facă boala ei înșiși!

3. În 2016, această boală era a șasea cauză majoră de mortalitate în Statele Unite. Dar cei mai mulți specialiști consideră că statisticile nu reflectă realitatea.

Boala Alzheimer in statistici | De multe ori, în certificatele de deces, este trecută o complicație a bolii Alzheimer cum ar fi pneumonia de aspirație, nu BA! Aceasta face ca in realitate, BA sa fie de fapt pe locul 3 al cauzelor de mortalitate, după boala cardiovasculară care este pe primul loc și cancer care este pe locul al doilea.

4. BA consumă cele mai multe resurse financiare: în 2016, costul boli numai în Statele Unite s-a ridicat la 226 miliarde $, iar în lume costul ajunge la 604 miliarde $!

În următoarele câteva zeci de ani costul acesta va crește la câteva trilioane de dolari, paralizând sistemul de asigurări de sănătate. În 2015, organizația mondială a Sănătății a apreciat că numărul de persoane care vor suferi de această boală, la nivel mondial, va ajunge la 135,5 milioane în anul 2050.

Boala Alzheimer in statistici | Costurile vor depăși atunci 20 trilioane $. Aceste cheltuieli preconizate nu vor paraliza doar sistemul de asigurări de sănătate, ci vor duce la prăbușirea întregului sistem financiar mondial.

5. Dintre toate formele de demență, boala Alzheimer reprezintă între 60 și 80%!

Boala Alzheimer (BA) in statistici - Doctor Dinu Constantin Tecuci