Cifra 9 este un 6 intors!

Sunt aproape 6 milioane de cazuri de boala Alzheimer

Sunt aproape 6 milioane de cazuri de BA (boala Alzheimer) în SUA şi 47 milioane în lume. Sumbru, nu-i aşa? 

Vestea bună este că pe perioada de viaţă a unui om, astăzi se poate trăi în aşa fel încât 90% din cazuri pot fi prevenite. Imaginaţi-vă puţin ce înseamnă aceasta: 90% dintre bunicii, părinţii, soţii sau soţiile noastre nu ar trebui nici o dată să ajungă în această stare de pierdere a identităţii/memoriei!!!

Pentru restul de 10% care au un risc genetic mai mare decât forţa de prevenţie a unui stil de viaţă optim, boala Alzheimer poate fi întârziată cu aprox 10-15 ani (prin acest stil de viaţă optim/optimizat)!!!

Poate că nu este la fel de simplu că întoarcerea unui 6 şi adăugarea unui zero… dar cred că fiecare dintre cei care am văzut “first hand” ce se întâmplă cu cei care ne-au dat viaţa direct (părinţi) sau indirect (bunici) sau cu cei lângă care am experimentat viaţa (tovarăşul de viaţă), vrem să facem ceva inteligent măcar “pe ultima sută de metri”!

Şi se pot face multe, cu efecte neaşteptat de bune şi într-un timp record (6 luni). Vorbesc aici despre experienţa a numeroase cazuri de boala Alzheimer care au fost recuperate/readuse la normalitate atât în centrele în care se foloseşte protocolul RECODE al dr-lui Dale E Bredesen, cât şi programul NEURO al echipei Sharzai (neurologii Dean şi Aisha Sherzai).

Există cifre ale speranţei şi sunt cifre mari! Poza necesită câteva amendamente: – Vitamina B12, ca să se absoarbă minim 2,4 mcg/zi, trebuie să iei supliment de metilcobalamina 1000 mcg/zi sau 5000 pe săptămână (după reumplerea rezervelor care presupune 5000 mcg/zi timp de 60 zile). – Exerciţiul fizic trebuie crescut la 150 minute/săptămână.

boala-alzheimer-Doctor-Dinu-2019